Jelena Jovanović i Ekonomsko-trgovinska škola prvaci poslastičarstva

17.  maj 2024 – Slatko finale mladih poslastičara održano je juče u Beogradu u organizaciji kompanije Dijamant, a pobednica takmičenja je Jelena Jovanović, iz Smedereva, koja je dobila stipendiju u vrednosti od 250.000 dinara.

Ništa manje vredno, drugo i treće mesto osvojile su Natalija Trkulja iz Novog Sada i Tatijana Ivković iz Smedereva.

Smederevska Ekonomsko-trgovinska škola, koja se posebno istakla tokom trajanja celokupnog ciklusa takmičenja, proglašena je za najbolju, a kao nagradu za uložen trud, kompanija Dijamant će joj obezbediti neophodne uređaje za opremanje poslastičarskog kabineta.

Jelena Jovanović je na uručenju priznanja izjavila da joj ova pobeda znači kao dodatan podstrek za usavršavanje i nastavak poslastičarske karijere.

Inače, ovo je šesta godina zaredom da kompanija Dijamant motiviše mlade ljude širom Srbije da se bave ovim zanatom. Ove, 2024. godine na internim radionicama u pet gradova, zajedno sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, učenici su imali prilike da pokažu svoje talente, finalisti su ozbiljno shvatili svoj zadatak i pripremili sjajne poslastice što je dodatno otežalo odluke žirija.

Ovime je projekat završen, ali samo na kratko – pošto smo sigurni da ovaj poziv ka poslastičarstvu i dalje živi te da će mu se mladi ljudi još odazivati, kažu iz kompanije.

Preuzeto sa FB profila kompanije Dijamant

Skorašnji članci

error: Content is protected !!